KIMON KIRK – ALTITUDE

Wellicht zegt de naam van Kimon Kirk u niet direct iets. Toch is deze man al sinds vele jaren actief als songschrijver samen met grote sterren als Lori McKenna en Aimee Mann. Hij is een singer-songwriter en ook producer van meerdere Amerikaanse artiesten. Bovendien speelde hij in de voorbije 15 jaar op basgitaar voor o.a. Gaby Moreno, Aimee Mann, Alejandro Escovedo, Kris Delmhorst en Grant-Lee Phillips. Momenteel speelt hij in de begeleidingsband van Latin-zangeres Gaby Moreno en treedt hij ook op naast folkzanger Tony Gilkyson uit Los Angeles.

Als soloartiest heeft hij in 2009 zijn debuutalbum uitgebracht, een EP die “Eye On You” als titel kreeg. Daarna verscheen in 2011 zijn eerste full-cd “Songs For Society”. In 2017 dook hij in de hitlijsten op met het liedje “Baby Who Knows” dat hij samen met Aimee Mann heeft gecomponeerd. Maar nu komt hij op de proppen met zijn tweede soloalbum “Altitude”, een zeer sfeervolle plaat met twaalf nieuwe nummers (waarvan twee korte instrumentale intermezzo’s), songs die hij ofwel helemaal alleen schreef of in een samenwerkingsverband met enkele co-writers. Ook de op de eerste video te beluisteren hitsingle “Baby Who Knows” waar Aimee Mann harmony vocals op zingt, kreeg een plaatsje op deze plaat die volgende week op de internationale markt zal verschijnen.

Een andere zangeres die haar vocale medewerking aan twee nummers op “Altitude” heeft verleend is rock’n’roll-zangeres Sarah Borges van de punk- en countrymuziek brengende formatie ‘Sarah Borges And The Broken Singles’ uit Massachusetts. Zij verzorgt harmony vocals op de song “Trampoline” die ze mee componeerde en op “The Girl I Used To Know”. De andere instrumentalisten die aan de opname hebben meegewerkt zijn leadgitarist Lyle Brewer, keyboardsspeler Jamie Edwards, bassist Jim Haggerty en drummer John Sands.

De albumopeningstrack “Evergreen” die op onderstaande audiovideo te horen is werd door Kimon Kirk samen gecomponeerd met Amy Correia en Aimee Mann. Toch gaat onze persoonlijke voorkeur uit naar de ballads die hij zingt op dit album met songs als “Stranded”, “What Do I Know” en het geheel akoestische “My Old Neighborhood”, maar ook het meer rockende “The Girl I Used To Know” en “Failed Myopic” vallen zeer goed te pruimen. Soms doet zijn werk ons denken aan de sfeervolle en vaak niet zo commerciële composities van M. Ward, zoals bijvoorbeeld in het mysterieus klinkende “I Think Of You” en in “Halfway Right”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dos Kay Music

video